Kolagen govedi, krmljene s travo na prosti paši!

ZINT kolagen pridobivajo iz goveda, ki se prosto pase in hrani izključno s travo! Edini tak kolagen na našem trgu!

Če želite uživati zdrav izdelek iz kolagena, ki ga pridobivajo iz govedi na prosti paši, na embalaži izdelka poiščite napis GRASS FED (krmljen s travo).

Kaj bi raje uživali?

  • Izdelek živali, ki se prosto pase na svežem zraku in soncu, za svojo hrano pa uživa izključno travo.

  • Izdelek živali, ki je celo življenje zaprta v hlevu, pod stresom, hranjena z gensko spremenjeno sojo in koruzo, poleg tega pa ji za hitrejšo rast dajejo umetne hormone in antibiotike?

ZINT je kolagen iz brazilskih pašnikov

ZINT kolagen pridobivajo iz goveda, gojenega na prosti paši, krmljenega s travo. Zint sodeluje z brazilskim dobaviteljem, ki se zavzema za čisto in etično kmetovanje.

Tak naravni pristop ne zagotavlja le vrhunskega govejega kolagena z vidika hranilne vrednosti in okusa, temveč je tudi edini pravilni način pri podpori zdrave in trajnostne preskrbe s hrano za prihodnje generacije. Paša je edina etična izbira za zdravje in dobro počutje krav in tudi našega planeta. In tudi kolagen s proste paše je po kvaliteti povsem nekaj drugega, kot tisti iz hleva. Tako po okusu, vonju, kako se meša s tekočino in po hranilni vrednosti.

Kakšen je kolagen iz "hleva"?

Če na embalaži kolagena ne boste našli posebej označeno “GRASS FED – krmljeno s travo”, potem prihaja ta kolagen iz hlevsko gojenih živali.

Živali v hlevu zaradi slabih razmer celo življenje živijo pod stresom. Živalim dajejo umetne hormone, ki omogočajo nenaravno in hitro rast. Živali krmijo z žiti, namesto s s travo. Žita so poceni in hitro nasitijo govedo, vendar žito ni naravna hrana govedi. Večino krme predstavljata gensko spremenjena koruza in soja. Zaradi tega se njihov imunski sistem poruši, kar vodi k uporabi antibiotikov za umiritev njihovih razdraženih prebavnih traktov. Vse to vpliva na kakovost mesa in kosti, sklepov in tetiv, ki se uporabljajo za izdelavo kolagena v prahu. Struktura aminokislin takega kolagena se bistveno razlikuje od kolagena živali, ki je celo življenje uživa svojo naravno hrano (travo). Vsi hormoni in antibiotiki, ki jih žival zaužije, končajo tudi v končnem produktu (kolagen).

Kaj pa ribji (morski) kolagen?

Marikdo ne ve, da tudi zelo priljubljen ribji ali morski kolagen izvira iz t.i. ribjih farm.

To so gojišča, kjer ribe prav tako krmijo z žiti in pomagaj k njihovi rasti s hormoni in antibiotiki.

Košarica
Scroll to Top