Pričakujte rezultate!

Dajte ZINT kolagenu mesec dni časa in navdušeni boste nad spremembami!

Z jemanjem ZINT kolagena tipa 1 in 3 boste telesu zagotovili ključne aminokisline, ki sprožijo v telesu večjo proizvodnjo kolagena.

Začnite nadomeščati izgubljeni kolagen in presenečeni boste nad rezultati!

Naše telo naravno proizvaja kolagen. Po 25. letu starosti začne proizvodnja kolagena upadati – vsako leto izgubimo nadaljnih 1,5 % kolagena! Do 45. leta naše telo izgubi približno 30% kolagena in ga s staranjem izgublja še naprej.

S tem, ko proizvodnja kolagena upada, postaja naše telo vse bolj krhko, lomljivo. Najprej je to opazno v različnih zunanjih znakih staranja: ohlapna, povešena koža, gube, poškodbe ligamentov in kit, osteoartritis.

Kolagen je najpomembnejši gradnik telesa in tvori približno 30% beljakovin v našem telesu. Kolagen je ključni strukturni protein, ki zagotavlja kohezijo, elastičnost in regeneracijo vseh naših vezivnih tkiv, vključno s kožo, tetivami, ligamenti, hrustancem in kostmi. V bistvu je kolagen močan in prožen ter je ‘lepilo’, ki drži vse skupaj. Krepi različne telesne strukture kot tudi celovitost naše kože.

Naše celice potrebujejo aminokisline in peptide za obnovo kolagena

Različne celice v telesnih tkivih so odgovorne za proizvodnjo kolagena. Celice uporabljajo posebne aminokisline in peptide kot gradnike za proizvodnjo velike vijačne strukture kolagena.

Kolagen se nato organizira v močna vlakna, ki nudijo strukturni podpori tkiva, prožnost in sposobnost, da prenesejo sile. S starostjo naše telo naravno začne proizvajati manj kolagena in začnejo se pojavljati prvi znaki staranja. Približno od 30. leta do 40. leta starosti izguba kolagena prizadene vsa vezivna tkiva.

Kako izguba kolagena vpliva na različne dele našega telesa?

Koža. Ko postajajo kožne celice manj aktivne, se razgradi mreža kolagena, ki zagotavlja čvrstost in strukturo kože. Naša koža postane dehidrirana in tanjša, medtem ko se začnejo pojavljati črte, gube in globoke brazde

Kosti. Obnova kosti postane neuravnotežena, saj izguba kostne mase presega tvorbo novih kosti. Zaradi tega naše kosti postanejo bolj krhke in lomljive.

Sklepi. Nižja raven kolagena, ki jo povzroči staranje, lahko povzroči izgubo hrustanca in delovanja sklepov. To ima za posledico nelagodje v sklepih.

Mišice. Postopna izguba mišične mase in moči, ki jo povzroča staranje, lahko vpliva na naše ravnovesje, gibanje in splošno gibljivost.

Zakaj s kolagenom jemati tudi vitamin C?

Brez vitamina C tudi tvorba kolagena v telesu ni mogoča.

Vitamin C je nujno potrebna snov za tvorbo kolagena v telesu. Brez njega ga telo preprosto ne more proizvesti. Potreben je za shranjevanje in sintezo kolagena. Naše telo ima lahko na voljo dovolj aminokislin, ki so potrebne za gradnjo novega kolagena, vendar če nima zadosti vitamina C, ga ne more ustvariti!

Košarica
Scroll to Top